Carles Batlle, professor del Màster en Estudis Teatrals, ha guanyat el premi de teatre Josep Ametller de la 60a edició dels premis Recvll de Blanes amb l’obra La Seducció. Aquesta és la segona vegada que Batlle aconsegueix aquest guardó després d’haver-lo guanyat l’any 2002 amb l’obra Oasi.

Carles Batlle i Jordà (Barcelona,1963) és dramaturg, novel·lista, assagista, professor de Dramatúrgia i literatura dramàtica a l’Institut del Teatre, professor de Teoria i història de la representació teatral al Grau en Llengua i Literatura Espanyoles de la UAB i coordinador del Laboratori de Dramatúrgia II del Màster en Estudis Teatrals.

És autor de més d’una quinzena d’obres, la majoria de les quals han estat traduïdes i s’han estrenat en una desena de llengües diferents. Entre els diferents guardons que ha rebut destaquen el Premi Pere Capellà de Teatre dels 48 Premis d’Octubre de València per l’obra Nómadas; el Premi Born 2018 per l’obra Combat o el Premi Frederic Roda de Teatre 2018 per l’obra Lamarr: natura morta, entre d’altres. La seva tesi doctoral sobre el teatre simbolista d’Adrià Gual va obtenir el Premi de la Crítica “Serra d’Or” 2002.

Els Premis Recvll són els premis més veterans d’arreu de comarques gironines. En aquesta 60a edició es van presentar un total de 117 obres en les cinc categories dels guardons (narració, poesia, teatre, periodisme i retrat literari). Els premis es van lliurar l’11 de març al Teatre de Blanes.

Crònica dels premis

Gran presència de guanyadors gironins als 60ens Premis Recvll de literatura, lliurats avui a Blanes (Ajuntament de Blanes)

Vídeo de l’acte de lliurement dels 60ens Premis Recvll de Blanes (minut 46′: Premi Josep Ametller de Teatre)